فهرست ها
- خانه
- اخبار واطلاعیه
منابع طرح کتاب خوان ماه ویژه مهر ۱۴۰۱ منتشر شد
منابع طرح کتابخوان ماه، ویژه مهر ۱۴۰۱ با ارائه کتاب های «بچه های فلسطین»، «چگونه صحبت کنیم تا کودکان گوش کنند و چگونه گوش کنیم تا کودکان صحبت کنند»، «گوی و چوگان (سرگذشت ورزش در ایران)»، «من هلن کلر هستم!» و «مواظبت از مامان بزرگ شیطون» معرفی شد.
«بچه های فلسطین»
پدیدآور: غسّان کنفانی
مترجم: فاطمه باغستانی
ناشر: روایت فتح
تعداد صفحات: ۲۲۲
این اثر حاوی ۱۵ داستان کوتاه است که شخصیت اصلی هر کدام یک کودک فلسطینی است. کودکی که قربانی حوادث و رویدادهای سیاسی است، اما با این وجود با امید برای آینده ای بهتر تلاش می کند و می داند که برای تحقق آن باید وارد میدان مبارزه شد. این اثر نیز همانند دیگر آثار کنفانی، در کنار مضمون های عمیق و مبارزاتی و امیدمحورشان، از حیث ادبی نیز با چنان استعدادی نگارش یافته که برای تمام جهانیان، جذّاب است.
از جمله عناوین داستان های کتاب می توان به «هدیه برای تعطیلات»، «نامه ای از رام الله»، «تفنگ ها در اردوگاه» و «ابوالحسن در کمین یک خودروی انگلیسی است» اشاره کرد.
این نسخه از ترجمه، علاوه بر مقدمه مترجم، زندگی نامه مختصری از غسّان کنفانی (متولد عکا در فلسطین شمالی) که از سخن گویان مطرح جبهه آزادی بخش فلسطین بوده و در سال ۱۹۷۲ طی انفجار خودروی بمب گذاری شده در بیروت جان باخت، نیز در خود دارد.
«چگونه صحبت کنیم تا کودکان گوش کنند و چگونه گوش کنیم تا کودکان صحبت کنند»
پدیدآوران: ادل فابر – الین مازلیش
مترجمان: مریم داداش زاده – لیلی کامیاب
ناشر: انتشارات رشد
تعداد صفحات: ۴۰۰
این کتاب در درجه اول یک تلنگر جدّی و عمیق به والدین است. با خواندن کتاب والدین در می یابند که چقدر از میزان مخرّب بودن برخی رفتار و گفتارشان با فرزندان غافل بودند و چه میزان از استمرار رفتار و گفتاری که تأثیرات مثبت و سازنده بر کودک دارند نیز غفلت دارند.
سبک نگارش کتاب بسیار کاربردی است و به هیچ وجه حالت انتزاعی ندارد. مخاطب دقیقاً می داند اگر مثلا به دنبال این است که فرزندش از پرخاشگری دست بردارد باید چه کارهایی انجام بدهد و چه کارهایی انجام ندهد یا اگر کودک تمایل چندانی به ارتباط گیری عاطفی عمیق با والدینش ندارد، علت را باید در چه اموری جستجو کرد؛ یا اگر می خواهیم بدون تنبیه یا تحکّم و داد و فریاد فرزندمان را به کاری که دوست ندارد وادار کنیم از چه راهکارهایی می توانیم استفاده کنیم؛ یا چگونه بدون پرخاش و عصبانیت و ابراز خشم به کودک تفهیم کنیم که از کاری که کرده ناراحت هستیم.
روش های جایگزین تنبیه، بهترین و کارامدترین روش های تحسین و تشویق، راهکارهای جلب همکاری و مشارکت در کودک و بهره گیری از بازی در تربیت، برخی دیگر از مطالب ارزشمند کتاب است که حجم انبوهی از مثال های متنوّع و به شدّت کاربردی بیان شده است.
«گوی و چوگان (سرگذشت ورزش در ایران)»
پدیدآور: جمال الدین اکرمی
ناشر: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان
تعداد صفحات: ۴۴
ورزش از جمله فعالیت های مهم انسان به شمار می رود که با هدف سرگرمی، سلامت، افزایش آمادگی و قدرت جسمانی انجام می شود. در بسیاری از ورزش ها وسیله ای نقش دارد که همه ما از کودکی آن را می شناسیم. این وسیله جذاب و دوست داشتنی، توپ است. توپ ها در بسیاری از بازی های ورزشی نظیر: فوتبال، والیبال، بسکتبال، تنیس و ... نقش پرررنگی دارند. دانستن تاریخچه ورزش های گوناگون، خاستگاه و چگونگی ابداع و سیر تحول و تکامل آن ها برای بسیاری از علاقه مندان به ورزش جذاب است. در کتاب «گوی و چوگان» با یک بازیِ ورزشی آشنا می شویم که می توان آن را به نوعی نیای بازی هایی نظیر فوتبال، گُلف و هاکی نامید.
این کتاب اطلاعات بسیار خوبی در خصوص سرگذشت ورزش در سرزمین ایران دارد و هرچند برای نوجوانان نوشته شده، به دلیل تصاویر رنگی و جذابی که دارد می تواند برای برخی از کودکان نیز جالب باشد. ورزش چوگان از قدیمی ترین ورزش هایی است که به صورت گروهی و با توپ بازی می شود. این ورزش از دوران مادها تا امروز رونق دارد. در این بازی دو گروه اسب سوار، با چوبی که نوک آن برآمده است و به آن چوگان می گویند به توپ کوچکی که «گوی» نامیده می شود می کوبند تا آن را از دروازه های حریف عبور دهند. این کتاب با زبانی ساده و لحنی داستانی، از گذشته های دور سخن می گوید که ایرانیان چوگان بازی می کردند. در این کتاب می خوانیم که چطور این بازی مایه سرگرمی و تفریح ایرانیان را فراهم می کرده و چه تاریخ و سرگذشت جالبی دارد.
«من هلن کلر هستم!»
پدیدآور: برد ملستر
مترجم: شبنم حیدری پور
ناشر: پرتقال
تعداد صفحات: ۴۲
«من هلن کلر هستم و اجازه نمی دم هیچ چیز جلویم را بگیرد!»
از دو سالگی به علت ابتلا به یک بیماری نادر برای همیشه نابینا و ناشنوا شد. اولش ارتباط برقرار کردن با دیگران برایش بسیار سخت و بی نتیجه بود اما بالاخره با کمک معلم خصوصی اش، «آن سالیوان» توانست از طریق لمس کردنِ چیزها با جهان خارج ارتباط برقرار کند. خیلی در سراسر دنیا او را می شناسند و همت و پشتکارش را تحسین می کنند. او کسی نیست جز هلن کلر.
کتاب «من هلن کلر هستم» از مجموعه «آدم های معمولی دنیا را تغییر می دهند» سرگذشت این بانوی موفق را با زبانی ساده و به کمک تصاویری زیبا و جذاب روایت می کند.
بعضی از آدم ها طوری زندگی می کنند که انگار هیچ مانعی نمی تواند جلوی پیشرفتشان را بگیرد. این ها ابرقهرمان نیستند، بلکه آدم هایی معمولی هستند که ثابت می کنند هرکس با پشتکار و علاقه می تواند قهرمان زندگی خودش باشد. هلن کلر هم یکی از همین قهرمان ها است که خواندن ماجرای زندگی اش در این کتاب بسیار جذاب و الهام بخش است.
«مواظبت از مامان بزرگ شیطون»
پدیدآور: جین ریگان
مترجم: عطیه الحسینی
ناشر: پرتقال
تعداد صفحات: ۲۸
قدیم ترها پدربزرگ ها و مادربزرگ ها تنها زندگی نمی کردند. آن ها بیشتر در خانواده و کنار فرزندان و نوه هایشان بودند، اما حالا دیگر این طور نیست. با این حال یکی از چیزهایی که زندگی را زیباتر و جذاب تر می کند ارتباط داشتن با آن ها و مراقبت از آن ها است.
کتاب «مواظبت از مامان بزرگ شیطون» یک کتاب جذاب و هیجان انگیز است؛ یک داستان زیبا از تجربه یک روز شاد با یک مامان بزرگ.
راستی برای مواظبت از مامان بزرگ ها چه کار باید کرد. چه کار کنیم تا نه حوصله خودمان سر برود و نه او خسته شود، آخر شما که می دانید مادربزرگ ها و پدربزرگ ها زود خسته می شوند. اما این کار آن قدرها هم که به نظر می رسد، سخت نیست؛ فقط کافی است بلد باشی کاری کنی که هم به آن ها خوش بگذرد و هم به خودت! مثلاً باهم به پارک بروید، کلوچه بپزید، قایم باشک بازی کنید، نمایش عروسکی بازی کنید و از همه مهم تر اینکه می توانید یک عالمه کتاب بخوانید. نویسنده این کتاب زیبا، یک روز شاد و به یادماندنی را در کنار یک مادربزرگ بازیگوش و دوست داشتنی به تصویر می کشد.